22/1/11

36 Υπέροχα Πόστερ του 2010 και 5 που θα Ρολάρουν το 2011 – Μέρος 1

Αντίο 2010, καλώς όρισες 2011!

Το b-roll ξεκινάει με μια ανασκόπηση στα πόστερ της χρονιάς που έφυγε.
Πολλά πέρασαν από τα μάτια μας και η αλήθεια είναι πως η λίστα αυτή δημιουργήθηκε με δυσκολία. 36 εικόνες που συνόδευσαν τις αντίστοιχες ταινίες τους και κατάφεραν να μας προσελκύσουν, δίνοντάς μας μια πρώτη γεύση για το τι θα παρακολουθήσουμε. Το καθένα επιλέχθηκε για διαφορετικούς λόγους. Η φωτογραφία, η τυπογραφία, το μήνυμα, ο μινιμαλισμός, η υπερβολή, τα συναισθήματα που δημιούργησαν με την παρουσία τους ήταν αρκετά για να τα κάνουν να ξεχωρίσουν από τα άλλα. Και φυσικά, όλα βρίσκονται εδώ για το υψηλό επίπεδο αισθητικής και την άρτια τεχνική τους.

Σήμερα το πρώτο μέρος και τη Δευτέρα 24 Ιανουαρίου το δεύτερο, μαζί με τα πέντε της νέας χρονιάς που ήδη κερδίζουν εντυπώσεις.

Μια εικόνα, χίλιες λέξεις :)



36.PREDATORS


35.THE PARKING LOT MOVIE


34.INCENDIES


33.DEVIL


32.FOR COLORED GIRLS


31.A LITTLE DEATH


 30.WOLFMAN


29. THE TAQWACORES


28.FROZEN


27.BLUE VALENTINE


26.THE SHRINE


25.KICK ASS


24.ALICE IN WONDERLAND


23.HIGH SCHOOL


22.FROM PARIS WITH LOVE


21.DAYBREAKERS


20.A FILM UNFINISHED


19.PIRANHA 3D


18.THE LAST EXORCISM



7 σχόλια:

Dim είπε...

Oraies epiloges!

Artemis Matsas είπε...

Θα συμφωνήσω με τον Dim αν και έχω μερικές ενστάσεις είναι η αλήθεια. Αναμένουμε το 2ο μέρος...

Penelopi είπε...

Τα γούστα μας πάντα ταιριάζουν αγαπητέ Dim :P

Artemi όλες οι ενστάσεις και οι παρατηρήσεις είναι ευπρόσδεκτες!
Είμαι σίγουρη πάντως πως διαφωνείς για το Devil..:)

Artemis Matsas είπε...

Κάθε άλλο, η αφίσσα του Devil μου αρέσει. Αυτές που δεν μου αρέσουν είναι από Wolfman, Alice, Frozen και Incendies... Ειδικά του Frozen για κάποιο λόγο μου φαίνεται πολύ χάλια :P

Penelopi είπε...

Artemi καλημέρα!

Νομίζω πως το Frozen αδικείται λίγο στη συγκεκριμένη διάσταση, σε μεγαλύτερη είναι πιο εντυπωσιακό και ρεαλιστικό..δες το και θα καταλάβεις τι εννοώ..(αν θυμάμαι καλά έχει δει την ταινία και δεν σου άρεσε..μήπως γι'αυτό;)

Τώρα για τα υπόλοιπα, το καθένα είναι επιλεγμένο για διαφορετικούς λόγους: ας πούμε το Alice αν και σαν ταινία δεν κάλυψε τις προσδοκίες μου, είναι ένα πόστερ με πολύ έντονα και σωστά συνδυασμένα χρώματα τα οποία όχι απλά δεν κουράζουν αλλά σου φτάχνουν τη διάθεση (το μόνο που μου άρεσε από τα υπόλοιπα της σειράς). Το Wolfman είναι αρκετά ατμοσφαιρικό, σκοτεινό όπως και η ταινία του, ενώ το Incendies έχει πολύ σωστές αναλογίες ως προς την απόσταση του λεωφορείου που φλέγεται και του προσώπου της πρωταγωνίστριας (και επίσης έχω μια έντονη συμπάθεια προς τα κοκκινό- μαύρα, είναι αγαπημένος συνδυασμός) και μεταφέρει όλη τη δραματικότητα της ταινίας..

Αλλά δεν μου είπες ποιά είναι τα δικά σου αγαπημένα:)
Αναμένω..

Artemis Matsas είπε...

Λοιπόν, έχουμε και λέμε... Από αυτές του πρώτου μέρους μου αρέσουν περισσότερο οι αφίσες από το Kick-Ass το Little Death και το For colored girls η οποία μου θυμίζει πολύ το στυλ του David Mack αν τον έχεις υπόψιν σου (http://bit.ly/ffetn3).

Penelopi είπε...

Αρτέμη καλημέρα! Minimal οι επιλογές σου βλέπω :) μ'αρέσουν!
To Little Death πάντως μου αρέσει όλο και περισσότερο μάλλον έπρεπε να το βάλω πιο ψηλά :P
Τον David Mack η αλήθεια είναι πως τώρα τον πρωτοείδα αλλά εσύ σίγουρα θα τον ήξερες εφόσον γράφει comic!

Οι δουλειές μοιάζουν καταπληκτικά, η καλλιτέχνης που επιμελήθηκε το σχέδιο για το πόστερ πάντως αν θέλεις να ρίξεις μια ματιά είναι η Marion Bolognesi http://www.marion-b.com/

:)