24/1/11

36 Υπέροχα Πόστερ του 2010 και 5 που θα Ρολάρουν το 2011 – Μέρος 2


Και συνεχίζουμε προς την κορυφή..


17.THE EXPENDABLES


16.ΜΑΧΑΙΡΟΒΓΑΛΤΗΣ


15.ATHLETE


14.TABLOID


13.ROGUE RIVER

 

12.BENEATH THE DARK


11.TRON LEGACY

10.SUBMARINO


9.SOMEWHERE


8.LET ME IN


7.YOU WILL MEET A TALL DARK STRANGER


6.MONSTERS


5.KRAY
Aπ' τη Ρωσία με Αγάπη. Στο περσινό Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης την έχασα για λίγο,όμως τα δύο αυτά πόστερ που θυμίζουν πιο πολύ πίνακες ζωγραφικής, κατάφεραν με την έντονη λεπτομέρεια και την τόλμη τους να κερδίσουν μια θέση στην λίστα αυτή. Βαριά, ρώσικη, μεταμοντέρνα αισθητική.

4.THE RUNAWAYS
Ένα φθαρμένο βινύλιο στο φόντο και μια κερασένια βόμβα που είναι έτοιμη να εκραγεί έτσι όπως συνήθιζαν να εκρήγνυνται και οι Runaways κάθε φορά που τραγουδούσαν το Cherry Bomb”, το τραγούδι τους που γνώρισε την αποθέωση. Αυτό το πόστερ στροφάρει και πλημμυρίζει από τον αέρα των '70s.


3.BURIED
Ίσως και να γινόταν το αγαπημένο του Χίτσκοκ μιας και θα του θύμιζε το Vertigo. Ο Paul Conroy είναι θαμμένος στο έδαφος και δεν υπάρχει τίποτα πάρα μόνο αυτός και ο χρόνος που μετρά αντίστροφα. Όπως και αυτή η λιτή, λαβυρινθώδες γραμμή που πρέπει να ακολουθήσει κάποιος για να καταλήξει σε αυτόν.


2.RABBIT HOLE
Μπροστά σε έναν καθρέφτη το μόνο που αντικρίζει κανείς είναι η πραγματικότητα. Πόσα συναισθήματα χωράνε σε ένα πόστερ; Όσα καλούνται να βιώσουν και οι ήρωες της ταινίας.


1.BLACK SWAN
Τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί με την εικόνα αυτή. Ο τρόπος με τον οποίο έχουν φωτιστεί τα απόλυτα συμμετρικά και ελαφρώς “σβησμένα” χαρακτηριστικά του προσώπου της Portman, τα υπνωτισμένα μάτια της ψυχής που αιμορραγεί, ο ψηλόλιγνος λαιμός που στέκεται αγέρωχος, συνθέτουν το τρομακτικό πορτραίτο ενός ανθρώπου-κύκνου. Η τρέλα φοράει το στέμμα της και εγώ υποκλίνομαι στην πρωταγωνίστρια και στον δημιουργό του πιο υπέροχου πόστερ του 2010,
το καλλιτεχνικό γραφείο Bemish Balkind.



Και αυτά που καλώς μας έρχονται..

THE WITCHES OF OZ


JANE EYRE


THE BEAVER


THE CATECHISM CATACLYSM


RESURRECT DEAD







2 σχόλια:

kristin είπε...

Ψηφίζω rabbit hole! Πραγματικά πρωτότυπο και έξυπνο poster.
όλα τα συναισθήματα βγαίνουν σε μια εικόνα.

Penelopi είπε...

Χαίρομαι που διαλέγεις το Rabbit βασικά ήμουν σίγουρη πως θα σου αρέσει..Άντε να το δούμε και μην ξεχνάς την Πέμπτη έχεις ραντεβού με τον Μαύρο Κύκνο :)

xxx